Hvorfor skolevalg?

Er du klar for en ny skolehverdag? Vurderer du å dra på utveksling? Da er du allerede godt i gang.

Resten vil vi hjelpe deg med.

Korero er en utvekslingsorganisasjon som satser 100 % på skolevalg. Vi tilbyr utvekslingsprogram for 2. klasse videregående elever til Canada og New Zealand. Vi i Korero syns at du som utvekslingselev selv skal få være med på å planlegge viktige deler av skoleåret ditt, blant annet sted, skole, fagsammensetning og fritidsaktiviteter. Derfor tilbyr vi kun skolevalgsprogram til Canada og New Zealand.

FORDELER MED SKOLEVALG

Drømmer du om et utvekslingsår i naturskjønne omgivelser med fjell og snø? Eller trives du best med et surfebrett i hånden? Ser du for deg et skoleår på en stor skole med pulserendeliv? Eller vil du bli et naturlig midtpunkt ved en liten og intim skole?

Spiller du et instrument og ønsker å videreutvikle ditt talent? Brenner du for musikk og teater? Har du et ønske om å fortsette med fotball? Eller kanskje du har lyst til å utforske en helt ny sportsgren?

Hva med rugby? Med skolevalg hjelper vi deg med å finne den skolen som tilbyr de fritidsaktivitetene du brenner for. Hensikten med skolevalg er at du skal velge den skolen som best oppfyller dine fagkrav og fritidsønsker. Skolene vi jobber med har som regel 10 –40 internasjonale elever ved skolen, men vi tilbyr også skoler som har opp til 100 utvekslingselever. Du vil bli kjent med elever fra hele verden.

Ved at du fra starten av søknadsprosessen vet hvilken skole du skal gå på, er det lettere å planlegge godkjenning med din rådgiver i Norge. Skolene våre tilbyr en rekke fag inn en idrett, dans, medier og kommunikasjon. Det skal være mulig å få året godkjent selv om du ikke går studiespesialiserende.

Snakk med din rådgiver og finn ut hvilke fagkrav som stilles, så ser vi hva vi kan få til. Normalt sett kreves det 8 – 12 timer med spesialiseringen og det kan vi sørge for at skolen du velger kan tilby. Ikke glem at det er rådgiver ved skolen som godkjenner skoleåret, ikke utvekslingsorganisasjonen. Vi ønsker å hjelpe deg til å finne best mulig fagkombinasjon, slik at godkjenningsprosessen vil gå lettere.

Ha gjerne fagkravene dine klare når du kontakter oss, så vil det være lettere for oss å veilede deg i prosessen med å finne den rette skolen for deg.